Obezitatea la copii

Obezitatea la copii
obezitatea juvenila

       Una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta parintii lumii moderne este luarea excesiva in greutate a prichindeilor. Copiii care au inca din primii ani de viata cateva kilograme in plus, sunt predispusi sa se confrunte cu supraponderabilitate si obezitate la varsta adolescentei sau la maturitate. Aceste lucruri pot cauza la randul lor probleme cronice precum afectiuni cardiace si diabet, dar si stres, stari severe de tristete si scaderea increderii in sine.

       Factorii care contribuie la aparitia obezitatii juvenile sunt extrem de variati pornind de la factori genetici, lipsa activitatii fizice, obiceiuri alimentare nesanatoase, sau chiar o combinatie intre acestea. Doar in cazuri extrem de rare, obezitatea juvenila este asociata unor probleme severe de sanatate precum dereglarile hormonale.

       Desi obezitatea este mostenita genetic, nu toti copiii aflati in aceasta situatie vor deveni supraponderali, deoarece obiceiurile alimentare si gradul de activitate fizica al copilului pot fi corectate. Studiile statistice au relevat faptul ca un copil petrece aproximativ 4 ore pe zi in fata televizorului sau a calculatorului. Odata cu marirea popularitatii jocurilor pe calculator, sedentarismul la copii atinge cote agravante.

       Obezitatea la copii poate cauza urmatoarele boli si afectiuni:

- hipercolesterolemie (nivel crescut al colesterolului);

- hipertensiune arteriala;

- afectiuni cardiace precoce;

- diabet;

- afectiuni ale sistemului osos, etc.

       Cea mai indicata persoana care poate diagnostica obezitatea juvenila este medicul pediatru.

       In cazul in care copilul dumneavoastra se confrunta cu obezitatea juvenila este foarte important sa ii dati acestuia de inteles ca sunteti alaturi de el. De cele mai multe ori, perceptia copiilor asupra sinelui este influientata de modul in care sunt perceputi de parinti. Mai mult decat atat, este extrem de important ca parintii sa nu izoleze copiii obezi, ci sa incerce sa modifice gradual obiceiurile alimentare ale intregii familii, precum si gradul de activitate fizica.

Un articol scris de Echipa CMR Darin, din categoria kinetoterapie.
Acest articol a fost vizualizat de 5345 ori.
Daca acest articol va fost folositor, va invitam sa printati acest articol.
Asteptam parerile dvs. in rubrica de comentarii

Din aceeasi categorie:

Luxatia congenitala de sold
Luxatia congenitala de sold
              Este o malformatie grava a membrelor inferioare, relativ frecvent intalnita (fiind cea mai frecventa malformatie congenitala a scheletului), ce lasa s..(mai mult)
Deficientele soldului la copii si adulti
Deficientele soldului la copii si adulti
Articulatiile coxofemurale sau soldurile sunt segmente care fac legatura intre bazin si membrele inferioare. Relieful soldurilor este mai accentuat la fete, din cauza dimensiunilor mai mari ale bazinului si a depunerilor adipoase de la ace..(mai mult)
Terapie intensiva prin programul Pediasuit
Terapie intensiva prin programul Pediasuit
Pediasuit, cunoscut si sub denumirile de Polish Suit, Therapy Suit, Penguin Suit, Adeli Suit, este o modificare a unui costum spatial, “Penguin”, folosit de cosmonautii rusi pentru a contrabalansa efectele imponderabilitatii asupra cor..(mai mult)
Kinetoterapia si hernia de disc
Kinetoterapia si hernia de disc
Hernia de disc se caracterizeaza prin deplasarea unei portiuni din discul intervertebral, care poate fi protruzie de disc, cand inelul fibros al discului patrunde posterior in canalul rahidian, sau hernie de disc adevarata cand pe langa inelul fib..(mai mult)
MASAJUL TERAPEUTIC
MASAJUL TERAPEUTIC
Prin masaj se inţelege un grup de exerciţii mecanice de tip manual sau tehnic prin care, luându-se contact cu tegumentul, se efectuează diferite manevre, în scop igienic, profilactic sau terapeutic şi recuperator. Ac..(mai mult)
Impachetari cu parafina
Impachetari cu parafina
PARAFINOTERAPIA               Impachetarile c..(mai mult)

Newsletter


Fii social!

Lasa un mesaj

Nume:
Email:
Mesajul:
Cod de verificare:
Mesaje: (0) - Pagina 0 din 0