Beneficiile camerei de stimulare multisenzoriala

Beneficiile camerei de stimulare multisenzoriala
Camera_de_stimulare_multisenzoriala

Asociatia Pedia Pentru Sprijinirea Copiilor cu Deficiente Neuropsihomotorii, in parteneriat cu Centrul Medical de Recuperare Darin si cu sprijinul Fundatiei Orange, inaugureaza o camera multisenzoriala pentru terapia copiilor cu deficiente neuropsihomotorii.

 

Beneficiarii camerei de stimulare multisenzoriala vor fi copiii cu deficiente senzoriale severe sau cu probleme neurologice (autism, ADHD, Sindrom Down, paralizie cerebrala, etc), copiii cu dificultati perceptuale sau disfunctii de integrare senzoriala, care urmeaza programele de recuperare medicala in cadrul Centrului Medical de Recuperare Darin, centru cu care colaboreaza Asociatia Pedia Pentru Sprijinirea Copiilor cu Deficiente Neuropsihomotorii.     

 

Camera multisenzoriala stimuleaza dezvoltarea senzoriala (auz, vaz, gust, miros si atingere), coordonarea ocul-motorie, cauza-efect, dezvoltarea limbajului, controlul asupra mediului si relaxarea, fiind un mediu in care activitatile stimulative si experientele sunt utilizate pentru a creste constienta si comportamentele pozitive ale pacientilor. In prezent exista peste 2200 de camere multisenzoriale in Europa si Statele Unite.

 

Valoarea totala a proiectului se ridica la 98.450 lei din care fondurile pentru dotarea camerei multisenzoriale au fost acoperite de catre Fundatia Orange, in cadrul programului “Sustine un ONG” editia 2014, prin care angajati ai Orange Romania au putut inscrie proiecte filantropice in beneficiul unor organizatii neguvernamentale partenere.   

 

In cadrul acestui program, Andreea Popescu, angajat Orange Romania, a castigat un grant de 31.450 lei pentru camera multisenzoriala creata de Asociatia Pedia Pentru Sprijinirea Copiilor cu Deficiente Neuropsihomotorii.  Andreea Popescu a declarat: “Ma bucur ca, pe langa faptul ca am castigat grantul pentru Asociatia Pedia, voi avea ocazia sa coordonez acest proiect. Am fost impresionata de efectele pe care terapiile cognitiv-senzoriale le pot avea asupra copiilor cu deficiente neuropsihomotorii.”

 

Magda Nadler Vicepresedinte Asociatia Pedia Pentru Sprijinirea Copiilor cu Deficiente Neuropsihomotorii si Coordonator al Centrului Medical de Recuperare Darin a declarat: “Reusim cu ajutorul fondurilor obtinute de la Fundatia Orange sa continuam proiectul nostru de implementare in Romania a  celor mai eficiente terapii pentru recuperarea copiilor cu deficiente neuropsihomotorii”.

Experientele oferite de camera de stimulare multisenzoriala sunt de doua tipuri:

-       relaxare si explorare sub conducerea unui terapeut. Rolul terapeutului este de a urma si a sustine activitatea fara a influenta alegerea pacientului. Acest lucru permite fiecarei persoane un grad de autonomie si control;

-       un alt scop al acestei camere este de a fi folosita ca unealta pentru obtinerea unor obiective educationale masurabile si specifice. Aceasta utilizare este cel mai des folosita de catre terapeuti. S-a demonstrat ca timpul petrecut intr-o camera multisenzoriala  creste concentrarea, vigilenta, linistea si constienta generala asupra lumii inconjuratoare. Copiii par mai fericiti in timp ce sunt in camera multisenzoriala si au tendinta sa vocalizeze mai mult si sa creasca perioada de concentrare asupra unei sarcini. Pentru persoanele cu comportamente autoagresive sau comportamente autiste, stimularea usoara are un efect linistitor si ii ajuta sa scada agitatia promovand relaxarea. Copiii cu dificultati perceptuale par sa castige placere in urma experientelor vizuale, auditive si tactile.

 

Despre Asociatia Pedia

Asociatia PEDIA pentru Sprijinirea Copiilor cu Deficiente Neuropsihomotorii  a fost fondata in iulie 2013 cu scopul de a contribui la sprijinirea copiilor cu deficiente neuropsihomotorii din Romania, prin sustinerea unor programe de kinetoterapie, stimulare cognitiva, terapie ocupationala si logopedie (in parteneriat cu Centrul Medical Darin) si prin oferirea de servicii de interventie timpurie, organizarea de grupuri de suport pentru parintii copiilor cu dizabilitati si consilierea lor etc. Pentru mai multe informatii, ne puteti apela la telefon 0724.255.608  persoana de contact Magda Nadler, Vicepresedinte Asociatia Pedia si Coordonator CMR Darin. Va invitam sa vizitati si www.asociatiapedia.ro precum si www.kinetoterapie.net (in curand www.cmrdarin.ro).

 

Despre Fundaţia Orange

Fundaţia Orange România este o organizaţie non-guvernamentală care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Fundaţia Orange desfăşoară proiecte de educaţie, cultură, sănătate şi integrare socială în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi de auz şi/sau de vedere, ajutându-le să comunice şi să relationeze, pentru a se integra în societate şi pentru a trăi mai bine. Anual, prin fondul de finantare “Lumea prin culoare si sunet”, Fundația Orange ofera granturi pentru organizatii neguvernamentale care propun proiecte în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi de auz şi/sau de vedere. Prin programul „Sustine un ONG”, Fundatia Orange ofera fonduri pentru programe filantropice coordonate de angajati ai Orange Romania si realizate in parteneriat cu o organizatie non-profit partenera. Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi http://www.fundatiaorange.ro/.

 

Un articol scris de Echipa CMR Darin, din categoria psihoterapie.
Acest articol a fost vizualizat de 8847 ori.
Daca acest articol va fost folositor, va invitam sa printati acest articol.
Asteptam parerile dvs. in rubrica de comentarii

Din aceeasi categorie:

Problemele emotionale cauze
Problemele emotionale cauze
Problemele emotionale pot avea cauze multiple: Probleme cu grupul de suport primar - de ex., moartea unui membru al familiei; probleme de sănătate in familie; destrămarea familiei prin separare, divorţ sau instr..(mai mult)
Atelier de Halloween
Atelier de Halloween
 "Sa dam in mintea copiilor!" - Atelier de creatie Halloween - pentru copii si parinti -..(mai mult)
Un cadou pentru mama!
Un cadou pentru mama!
"Un cadou pentru mama!" Creaza singur un cadou deosebit pentru cea mai importanta fiinta din viata ta – mama. Vino la atelierul nostru si starneste-ti creativitatea!  Vei fi surprins sa descoperi cate lucruri mi..(mai mult)
Dezvoltarea limbajului la copii
Dezvoltarea limbajului la copii
Limbajul este o activitate deosebit de complexa, iar deprinderea sa este dificila si de lunga durata. De la un copil la altul se observa deosebiri importante in ceea ce priveste varsta de debut a limbajului, claritatea cuvintelor si bogatia vocabu..(mai mult)
Consiliere psihologica si psihoterapie
Consiliere psihologica si psihoterapie
Consilierea psihologica este o specializare accesibila doar licentiatilor în psihologie.Consiliera psihologică este interventi..(mai mult)
TULBURARILE DE LIMBAJ CARE NECESITA LOGOPEDIE
TULBURARILE DE LIMBAJ CARE NECESITA LOGOPEDIE
Copilul, pentru a fi acceptat si integrat in societate, are de parcurs un drum lung si uneori foarte dificil. Reusita lui este influentata de o multitudine de factori printre care, cei mai importanti ..(mai mult)

Newsletter


Fii social!

Lasa un mesaj

Nume:
Email:
Mesajul:
Cod de verificare:
Mesaje: (0) - Pagina 0 din 0