Programe Intensive de Recuperare Neuromotorie

Programe Intensive de Recuperare Neuromotorie
Programe Intensive de Recuperare Neuromotorie

 

 PROGRAM INTENSIV DE RECUPERARE

Recomandat in special pentru pacientii cu probleme neuromotorii, precum Paralizia Cerebrala, Intarzieri in Dezvolatarea Motorie sau Leziuni Cerebrale Traumatice, Programul Intensiv are ca scop cresterea ritmului de recuperare a diferitelor afectiuni precum si mentinerea si stabilizarea achizitiilor obtinute in urma programelor PEDIASUIT INTENSIVE THERAPY.

Frecventa de lucru recomandata: 3-5 sedinte/saptamana;

Timp efectiv de lucru: 2 ore/sedinta.

Programul individualizat functie de necesitatile pacientului consta in:

-          Termoterapie (impachetari cu parafina);

-          Masaj facial;

-          Masaj segmentar;

-          Stretching;

-          Mecanoterapie (exercitii pentru echilibru, coordonare, flexibilitate,etc., realizate la Universal Exercise Unit, ansamblu compus din Cusca Rocher si seturi specifice de accesorii);

-          Activitati functionale si antrenarea mersului.

 

 PEDIASUIT STARTER  THERAPY

 Programul de recuperare este gandit pentru aceleasi categorii de pacienti ca si pentru PEDIASUIT INTENSIVE TERAPY, combina aceleasi tehnici si metode si este deasemenea individualizat pentru necesitatile fiecarui pacient.

          Datorita faptului ca majoritatea copiilor nu sunt pregatiti din punct de vedere fizic pentru efortul intens si sustinut depus in cadrul terapiei intensive de recuperare, in cazul terapiei PEDIASUIT efort dublat si de presiunea permanenta exercitata de costum asupra corpului pacientului, am structurat PEDIASUIT STARTER THERAPY ca si program ce precede terapia de baza intensiva, astfel incat sa maximizam rezultatele obtinute prin PEDIASUIT INTENSIVE THERAPY.

          Deasemenea, PEDIASUIT STARTER THERAPY este recomandat copiilor sub 3 ani, programul intensiv  de 3 ore desfasurat pe o perioada de 3-4 sapatamani fiind prea obositor pentru aceasta grupa de varsta, astfel pierzandu-se din eficienta tratamentului.

                Frecventa de lucru obligatorie: 5 sedinte/saptamana;

                Perioada de lucru: 1-4 saptamani;

                Timp efectiv de lucru: 2 ore/sedinta.

 

PEDIASUIT INTENSIVE THERAPY

 Creat special pentru pacientii cu probleme neurologice precum Paralizia Cerebrala, Intarzieri in Dezvoltare, Leziuni Cerebrale Traumatice, programul combina cele mai bune elemente din diferite tehnici si metode si este individualizat pentru nevoile fiecarui pacient.

        Deosebit de eficienta datorita utilizarii costumului PEDIASUIT alaturi de Universal Exercice Unit (ansamblu compus din Cusca Rocher si  seturi de accesorii: scripeti, benzi, centuri, cordoane elastice, greutati, etc.), terapia este in acelasi timp foarte solicitanta pentru pacient. Costumul PEDIA functioneaza ca un cadru elastic care imbraca corpul fara a-i limita amplitudinea miscarilor si creeaza senzatia unei greutati suplimentare ce actioneaza asupra corpului in limite dorite si reglabile, astfel, la exercitiile active realizate impreuna cu kinetoterapeutul se adauga in permanenta rezistenta pasiva pe care costumul o impune.

         Dezvoltata si aplicata intensiv in ultimii ani in S.U.A., terapia PEDIASUIT confera un ritm de recuperare semnificativ crescut fata de metodele traditionale de recuperare!

         La inceputul fiecarei sesiuni de lucru (3-4 saptamani) se realizeaza evaluarea motorie a copilului printr-un instrument standardizat, denumit MFMI (Masuratorile Functiei Motorii Initiale) si, impreuna cu parintii, se stabilesc obiectivele principale urmarite pe perioada terapiei si pe baza carora se intocmeste planul de lucru.

         La finalul perioadei de lucru se reia evaluarea pe baza tabelului MFMI, astfel rezultatele terapiei sunt atent si obiectiv contorizate si monitorizate.

         Este indicat ca dupa o sesiune de lucru de 3-4 sapatamani, sa intervina o pauza de minim 2 saptamani in aplicarea Terapiei Pediasuit  pentru a permite copilului sa se reface din punct de vedere fizic si pentru a stabiliza achizitiile obtinute.

         In aceasta perioada, este recomandat ca parintii sa lucreze acasa cu copilul pe baza unei scheme de exercitii furnizate de terapeutii licentiati  PEDIASUIT la finalul sesiunii si/sau sa continue lucrul in cadrul Centrului Medical de Recuperare Darin intr-un ritm mai putin solicitant pentru copil.

                Frecventa de lucru obligatorie: 5 sedinte/sapatamana;

                Perioada de lucru: 3-4 sapatmani;

                Timp efectiv de lucru: 3-4 ore/sedinta.

               

Programul individualizat functie de obiectivele stabilite:

-          Termoterapie (impachetari cu parafina);

-          Masaj facial;

-          Masaj segmentar;

-          Stretching;

-          Mecanoterapie (activitati pentru echilibru, coordonare, flexibilitate, etc., realizate la Universal Exercise Unit prin exercitii specifice “monkey cage” si exercitii specifice “spider cage”);

-          Activitati functionale si antrenarea mersului.

 

 

N.A.:     Deosebit de importanta in atingerea obiectivelor stabilite si a eficientei maxime a terapiei aplicate este cooperarea si participarea activa a copilului!

             Centrul Medical de Recuperare Darin este perceput de catre copii mai degraba ca un spatiu de joaca, amenajat si dotat cu mare grija si dragoste pentru cei mici, iar terapeutii nostri, specializati in lucrul cu copiii, sunt partenerii de joaca ai acestora.

             Rasetele copiilor pe care le veti auzi la noi in centru va vor mira la inceput, dragi parinti, veti fi nedumeriti de faptul ca la finalul programului de lucru copiii  dumneavoastra vor dori sa mai ramana la joaca. Acestea sunt rezultatele pasiunii si dragostei cu care ne implicam pentru a avea copii sanatosi si fericiti!

Un articol scris de Echipa CMR Darin, din categoria terapie_intensiva_pediasuit.
Acest articol a fost vizualizat de 9160 ori.
Daca acest articol va fost folositor, va invitam sa printati acest articol.
Asteptam parerile dvs. in rubrica de comentarii

Din aceeasi categorie:

Paralizia cerebrala - Recuperare prin Terapia Intensiva Pediasuit
Paralizia cerebrala - Recuperare prin Terapia Intensiva Pediasuit
  Termenul de paralizie cerebrala este folosit pentru a descrie o categorie de tulburari ce ingreuneaza controlul asupra miscarilor si apar de obicei in primii ani de viata. Paralizia cerebrala apare ca urmare a leziuni..(mai mult)

Newsletter


Fii social!

Lasa un mesaj

Nume:
Email:
Mesajul:
Cod de verificare:
Mesaje: (1) - Pagina 1 din 1
Birloiu Maria (Brasov):
2016-06-09 23:55:35
Buna seara! As dori sa stiu daca la dumneavoastra se trateaza si atrogripoza congenitala la membre superioare bebe de 2 luni. Multumesc!

--Pagina 1 din 1--