Cautare

Cauta

PEDIASUIT Therapy

Creat special pentru pacientii cu probleme neurologice precum Paralizia Cerebrala, Intarzieri in Dezvoltare sau Leziuni Cerebrale Traumatice, programul combina cele mai bune elemente din diferite tehnici si metode si este individualizat pentru nevoile fiecarui pacient.

Kinetoterapie

Chinetoterapie, ortografiata si kinetoterapie, denumita si chineziterapie sau kinetologie medicala este un tip de gimnastica medicala, care inseamna, etimologic, terapia prin miscare.

Psihoterapie

Psihoterapia este o relatie interpersonala intentionat utilizata de un psihoterapeut cu formare de specialitate cu scopul de a ajuta un client sau pacient privitor la problemele sale de viata.

Newsletter


Fii social!

Kinetoterapie - Centrul Medical de Recuperare "Darin"

        KINETOPROFILAXIA studiaza procesul de optimizare a starii de sanatate si de prevenire a imbolnavirii organismului uman cu ajutorul exercitiilor fizice si reprezinta aplicarea exercitiilor aerobice pe principiile stiintei antrenamentului medical.

Aplicatiile KINETOPROFILAXIEI privesc in primul rand oamenii sanatosi si pe cei aflati in situatii biologice speciale (kinetoprofilaxie primara):

- KINETOPROFILAXIE PRE SI POST NATALA - prin exercitiile de tip Pilates mamicile sunt ajutate sa-si tonifice musculatura abdominala, a feselor, coapselor, bratelor, pieptului si a spatelui si, nu in ultimul rand, le ofera o stare de liniste si comfort atat de necesare in perioadele pre si post natale.

Femeie insarcinata

 

     Antrenamentul este adaptat fiecarui stadiu de sarcina si va ajuta sa aveti o circulatie a sangelui mai buna, o oxigenare mai rapida a uterului si sa deprindeti o tehnica de respiratie care va va folosi in momentul nasterii.

     Proaspetele mamici sunt ajutate sa revina la silueta de dinainte prin exercitii special adaptate pentru perioada post natala si, foarte important, pot participa impreuna cu bebelusul!

 

 

- KINETOPROFILAXIA BEBELUSULUI SI COPILULUI - principalul obiectiv consta in asigurarea conditiilor pentru cresterea normala si armonioasa a organismului si, implicit, prevenirea aparitiei deficientelor fizice si a contactarii unor boli care le-ar putea afecta dezvoltarea normala.

Gimnastica bebe

Avand ca partener mama bebelusului, invatam si aplicam impreuna tehnici de gimnastica si masaj menite sa relaxeze bebelusul, sa calmeze colicile, sa imbunatateasca coordonarea si sa-l stimuleze psihic si motor.

 

     Exercitiile fizice se aplica numai dupa REGULILE GENERALE ALE TERAPEUTICII, scopul lor fiind intarirea starii de sanatate, marirea rezistentei naturale fata de agentii patogeni din mediul extern, stabilirea unui echilibru psiho-fizic normal intre organism si mediu. 

REPERE ALE DEZVOLTARII BEBELUSULUI:

- priveste fix la fata dvs: 0 - 4 saptamani;

- culcat pe burta, isi poate tine capul ridicat de pe pat cateva clipe: 0 - 4 saptamani;

- este atent la sunete, devine vioi sau se intoarce in directia lor: 0 - 6 saptamani;

- zambeste sau gangureste cand ii zambiti, vorbiti sau va jucati cu el: 3 saptamani - 2 luni;

- culcat pe burta isi tine capul drept: 5 saptamani - 3 luni;

- isi tine capul drept in pozitie sezanda: 6 saptamani - 3 luni;

- isi impreuneaza mainile in fata: 6 saptamani - 3,5 luni;

- rade cu hohot: 6 saptamani - 4,5 luni;

- se intoarce de pe burta pe spate sau de pe spate pe burta: 2 luni - 5 luni;

- apuca o zornaitoare in mana: 2.5 luni - 4,5 luni.

        Protocolul terapeutic contine interventii ce genereaza efecte pe toata viata, deoarece, debutul timpuriu al deficitelor cronice provoaca boli secundare cauzate de: suprasolicitarea sistemului neuromuscular parezat, neutilizarea unor segmente datorita slabei calitati a miscarii, comportamentul sarac in activitati motrice, bariere de mediu si de atitudine care limiteaza accesul la viata comunitatii.

       Aparent simpla, kinetoterapia impune reguli stricte de aplicare ce tin atat de pacient cat si de kinetoterapeut. Respectarea principiului " primum non nocere ", adica in primul rand sa nu faci rau, este de importanta capitala. Regula " non durerii " alaturi de cea a gradarii efortului sunt principii de baza in kinetoterapie. Abilitatile kinetoterapeutului reprezinta un factor esential in procesul de tratament, acesta putand transforma exercitiile kinetoterapeutice in adevarate ore de joaca pentru copii, in acest fel copiii fiind motivati sa revina la tratament.

kinetoterapie

       Sfera de cuprindere a specialitatilor medicale care beneficiaza de aportul kinetoterapiei este extrem de larga, incluzand tetrapareza spastica, obezitatea, hipotonia, sindromul Down, tulburarile de coordonare, si vizeaza atat prevenirea imbolnavirilor, cat mai ales restabilirea starii de sanatate.

       Programele complexe de exercitii terapeutice sunt elaborate individual in functie de afectiune si de evolutia/involutia acesteia, pentru fiecare pacient in parte. Odata ce a fost stabilit diagnosticul de catre un medic de specialitate, se recurge la aplicarea tratamentului kinetic.

       In programele de kinetoterapie abilitatile sociale, emotionale, cognitive si comunicarea sunt exersate la fel ca si aptitudinile motrice. S-a dovedit, de asemenea, ca exercitiile fizice intense au dus la diminuarea agresivitatii si autoagresivitatii, a comportamentului hiperkinetic si a stereotipiilor la copiii autisti. 

 


- Lista diagnosticelor tratate prin kinetoterapie

Articole despre kinetoterapie

Deficientele soldului la copii si adulti
Deficientele soldului la copii si adulti
Articulatiile coxofemurale sau soldurile sunt segmente care fac legatura intre bazin si membrele inferioare. Relieful soldurilor este mai accentuat la fete, din cauza dimensiunilor mai mari..
Rolul kinetoterapiei in recuperarea copilului cu Sindrom Down
Rolul kinetoterapiei in recuperarea copilului cu Sindrom Down
Sindromul Down (trisomie 21) reprezintă o afectiune cromozomială (o afectiune din nastere, care este prezen..
Impachetari cu parafina
Impachetari cu parafina
PARAFINOTERAPIA        &n..
MASAJUL TERAPEUTIC
MASAJUL TERAPEUTIC
Prin masaj se inţelege un grup de exerciţii mecanice de tip manual sau tehnic prin care, luându-se contact cu tegumentul, se efectuează diferite manevre, în scop igienic, ..
Terapie intensiva prin programul Pediasuit
Terapie intensiva prin programul Pediasuit
Pediasuit, cunoscut si sub denumirile de Polish Suit, Therapy Suit, Penguin Suit, Adeli Suit, este o modificare a unui costum spatial, “Penguin”, folosit de cosmonautii rusi pentru a co..
Luxatia congenitala de sold
Luxatia congenitala de sold
              Este o malformatie grava a membrelor inferioare, relativ frecvent intalnita (fiind cea mai frecventa..
Dureri de spate - cauze, simptome, tratament
Dureri de spate - cauze, simptome, tratament
Durerile de spate apar in viata a cel putin 80% dintre tineri si adulti, cauzand durere si neplaceri continue. Indiferent de varsta pe care o ai, durerea din zona lombara..
Dezvoltarea motrica la copii intre 1 si 36 luni
Dezvoltarea motrica la copii intre 1 si 36 luni
         Copilul de 1 luna - Motricitate generala: usoara hipertonie musculara; in ..
Obezitatea la copii
Obezitatea la copii
       Una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta parintii lumii moderne este luarea excesiva in greutate a prichindeilor. Copiii care au inca din primii ani de viat..
Torticolisul congenital
Torticolisul congenital
       Torticolisul congenital apare la nastere, fiind cauzat de o dezvoltare anormala a muschiului responsabil de extensia gatului: sternocleidomastoidian. Torticolis..
Kinetoterapia si hernia de disc
Kinetoterapia si hernia de disc
Hernia de disc se caracterizeaza prin deplasarea unei portiuni din discul intervertebral, care poate fi protruzie de disc, cand inelul fibros al discului patrunde posterior in canalul rahidian, sau..
Ce este kinetoterapia
Ce este kinetoterapia
Notiunea de 'kinetoterapie' are pentru unii dintre voi conotatii asemanatoare terapiilor complementare de genul aromoterapie, cromoterapie, meloterapie, reflexoterapie, chiar si bioenergie, etc., i..