Cautare

Cauta

PEDIASUIT Therapy

Creat special pentru pacientii cu probleme neurologice precum Paralizia Cerebrala, Intarzieri in Dezvoltare sau Leziuni Cerebrale Traumatice, programul combina cele mai bune elemente din diferite tehnici si metode si este individualizat pentru nevoile fiecarui pacient.

Kinetoterapie

Chinetoterapie, ortografiata si kinetoterapie, denumita si chineziterapie sau kinetologie medicala este un tip de gimnastica medicala, care inseamna, etimologic, terapia prin miscare.

Psihoterapie

Psihoterapia este o relatie interpersonala intentionat utilizata de un psihoterapeut cu formare de specialitate cu scopul de a ajuta un client sau pacient privitor la problemele sale de viata.

Newsletter


Fii social!

Psihoterapie - Centrul Medical de Recuperare "Darin"

     PSIHOTERAPIA este un domeniu interdisciplinar, situat la granita dintre medicina si psihologie. Este o modalitate de tratament cuprinzator, deliberat, planificat, prin mijloace si metodologii stiintifice avand un cadru clinic si teoretic centrat pe reducerea sau eliminarea unor simptome, tulburari mintale sau stari de suferinta, comportamente disfunctionale etc. Psihoterapia este o relatie interpersonala intentionat utilizata de un psihoterapeut cu formare de specialitate cu scopul de a ajuta un client sau pacient privitor la problemele sale de viata.

     Participarea in cadrul GRUPULUI DE STIMULARE COGNITIVA reprezinta o activitate deosebit de instructiva si placuta pentru copiii aflati in stadii de dezvoltare psiho-motorie asemanatoare.

stimularea cognitiva de grup

     GRUPURILE DE STIMULARE COGNITIVA sunt alcatuite din 2 - 6 copii, structurate pe niveluri de varsta: 1 - 2 ani, 2- 4 ani, 4 - 6 ani; in cadrul acestora sunt satisfacute sau stimulate curiozitatea copiilor si nevoia lor de cunoastere prin situatii spontane, naturale, cu o structura lejera care nu obliga copilul la o invatare "ca la scoala".

     GRUPUL DE STIMULARE COGNITIVA ofera copiilor posibilitatea de a invata lucruri noi sau de a le consolida pe cele deja existente, participand la diferite jocuri specifice nivelului sau de dezvoltare.

     Trebuie sa nu uitam ca jocul, desi nesemnificativ pentru adulti, este esential pentru copii, fiind principala modalitate prin care ei invata si isi dezvolta gandirea!

     Perioadele prescolara si scolara sunt caracterizate de un ritm rapid al achizitiilor intelectuale si al dezvoltarii gandirii la copil. Copilul este intr-o explorare continua, el cerceteaza cu interes mediul inconjurator si emite concluzii pe baza a ceea ce vede, aude, miroase, manipuleaza, simte. De cele mai multe ori concluziile emise de copii sunt amuzante pentru adulti, insa trebuie inteles faptul ca pentru el este un lucru foarte important si serios. Modalitatile prin care un copil emite niste concluzii sunt diferite de rationamentele adultilor si de aceea ei au mare nevoie de explicatii.

Curiozitatea copilului

     Curiozitatea copilului este un semn de evolutie a gandirii. Daca aceasta curiozitate este acceptata si satisfacuta de adulti, atunci copilul se va simti liber si incurajat sa puna intrebari si va avea incredere ca parintii si ceilalti adulti din jurul sau il vor indruma corect spre rezolvarea problemelor sale. In schimb, daca aceasta curiozitate este ignorata sau luata in ras, atunci copilul se poate bloca si risca sa devina neincrezator in capacitatea sa de intelegere si cunoastere sau poate sa inceteze sa mai puna intrebari, ceea ce ii poate incetini sau intrerupe procesul de dezvoltare a gandirii.

 


 

DESCRIEREA ACTIVITATIILOR

Desfasurate de psihologii Centrului Medical de Recuperare DARIN :

     CONSILIERE PSIHOLOGICA

  • - Evaluare si consiliere experientiala a copilului, adultului, cuplului si familiei;
  • - Consiliere psihologica pentru prevenirea si ameliorarea problemelor psiho-emotionale si de comportament ale copiilor, adolescentilor si adultilor;
  • - Consiliere psihologica pentru optimizarea, autocunoasterea si dezvoltarea personala la copii, adolescenti si adulti;
  • - Consiliere psihologica pentru optimizarea relatiei parinti-copii-adolescenti;
  • - Consiliere psihologica pentru parintii unui copil cu diferite probleme  de sanatate;
  • - Consiliere în probleme psihologice şi în situaţii de risc;
  • - Consiliere psihologica în menţinerea sănătăţii  şi confruntarea cu condiţia de boală şi impas existenţial;
  • - Consiliere psihologica pentru optimizarea proceselor de cuplu, familie, grup.

     PSIHOLOGIE CLINICA

  • - evaluare subiectiv-emoţională;
  • - evaluare cognitivă;
  • - evaluare comportamentală;
  • - evaluarea simplă a personalităţii şi a mecanismelor de coping/adaptare/defensive;
  • - evaluarea psihologică asociată activităţilor cu cupluri sau familii (sau altor grupuri);
  • - evaluarea contextului familial, profesional, social, economic, cultural în care se manifestă problemele psihologice;
  • - evaluarea dezvoltării psihologice. educaţie pentru sănătate, promovarea sănătăţii şi a unui stil de viaţă sănătos , prevenirea îmbolnăvirilor (ex. prin modificarea stilului de viaţă);
  • - elaborarea, implementarea, monitorizarea şi evaluare programelor de promovare a sănătăţii şi de prevenire a îmbolnăvirilor la nivel individual, de grup;
  • - intervenţii specifice pentru persoanele cu nevoi speciale [aria psihopedagogiei speciale în condiţii de psihopatologie (ex. logopedie clinică)];
  • - consiliere şi terapie suportivă;
  • - optimizare şi dezvoltare personală, autocunoaştere.

     IN CADRUL LOGOPEDIEI CLINICE:

  • - evaluare psihologica si stimulare cognitiva la persoanele cu INTARZIERE IN DEZVOLTAREA PSIHICA.
  • - evaluare si interventie logopedica in DISLALII, DISGRAFII si alte tulburari de limbaj.
  • - evaluare si interventie logopedica la copii cu tulburari din spectrul AUTIST, cu SINDROM DOWN, HIPOACUZIE sau intarziere in aparitia si dezvoltarea limbajului.
  • - evaluare si interventie logopedica la adulti cu AFAZII si ACCIDENTE VASCULARE CEREBRALE.


Articole despre psihoterapie

Un cadou pentru mama!
Un cadou pentru mama!
"Un cadou pentru mama!" Creaza singur un cadou deosebit pentru cea mai importanta fiinta din viata ta – mama. Vino la atelierul nostru si starneste-ti creativitatea!  Vei fi surprins sa descoperi cate lucruri minunate poti face din … nimic. Ca de..
In ajutorul lui Mos Craciun
In ajutorul lui Mos Craciun
"In ajutorul lui Mos Craciun!" - Atelier de creatie de Sarbatori - pentru copii si parinti - Vrei să oferi un cadou inedit celor dragi? Vino împreună cu copilul tău la at..
Atelier de Halloween
Atelier de Halloween
 "Sa dam in mintea copiilor!" - Atelier de creatie Halloween - pentru copii si parinti -   ..
Beneficiile camerei de stimulare multisenzoriala
Beneficiile camerei de stimulare multisenzoriala
Asociatia Pedia Pentru Sprijinirea Copiilor cu Deficiente Neuropsihomotorii, in parteneriat cu Centrul Medical de Recuperare Darin si cu sprijinul Fundatiei Orange, inaugureaza o camera multisenzoriala pentru terapia copiilor cu deficiente neurop..
Dezvoltarea sanatoasa a copilului
Dezvoltarea sanatoasa a copilului
Pentru fiecare copil, un proces sanatos de crestere include si timpul incercarilor prin care trebuie sa treaca. Invatand sa accepte si sa inteleaga limitele impuse de parinti si de lume, copiii invata deprinderi esentiale de viata ca : iertarea, capacitatea de a amana primirea rasplatii, ..
Scara de dezvoltare psihomotrica PORTAGE
Scara de dezvoltare psihomotrica PORTAGE
I.SOCIALIZARE Varsta 0-1 ani Urmareste cu privirea persoana care se misca in campul lui visual. Zambeste ca raspuns la atentia acordata de adult. Vocalizeaza ca raspuns la atentia care i se acorda. ..
Dezvoltarea limbajului la copii
Dezvoltarea limbajului la copii
Limbajul este o activitate deosebit de complexa, iar deprinderea sa este dificila si de lunga durata. De la un copil la altul se observa deosebiri importante in ceea ce priveste varsta de debut a limbajului, claritatea cuvintelor si bogatia vocabularului.Deprinderea limbajului presupune tre..
LEGILE COPILULUI
LEGILE COPILULUI
-          Nu ma rasfata. Stiu foarte bine ca nu mi se cuvine tot ceea ce cer. Dar te incerc totusi! -          Nu-ti fie teama sa fii ferm cu mine. Eu prefer asa. Asta ma aseaza la locul meu. ..
Parinti - copii
Parinti - copii
- Daca nu inteleg nevoile copiilor lor, parintii nu-i pot ajuta in mod efectiv. - Multi dintre parintii care nu se implica in cresterea copiilor, nu-si dau seama de bucuriile pe care le pierd. - Problemele copiilor incep acasa si pot sa fie rezolvate tot acasa. - Dezvoltar..
Dezvoltarea cognitiva la copilul cu Sindrom Down (Trizomia 21)
Dezvoltarea cognitiva la copilul cu Sindrom Down (Trizomia 21)
Exista numeroase dezbateri asupra felului în care se dezvolta copilul trizomic. Unii considera ca exista o dezvoltare normala, dar mai înceata, in timp ce altii sustin ca dezvoltarea în cazul persoanelor trizomice difera semnificativ de cea normala. Primii sustin, spre exemplu, ca ..
CAUZELE SURDITATII
CAUZELE SURDITATII
Surditatile sunt de mai multe feluri si pot fi clasificate  dupa mai multe criterii, astfel:  - surditati ereditare si dobandite; - surditati clasificate dupa momentul aparitiei; - prenatale; - perinatale (neonatale); - postnatale; - surdi..
Deficiente de auz
Deficiente de auz
Omul percepe sunete care au o frecventa cuprinsa intre 20 si 20000 Hz. Pentru receptarea si emiterea vorbirii sunt specifice sunetele cu o frecventa cuprinsa intre 500 si 8000 Hz.    Dupa gravitatea lor, deficientele de auz se pot clasifica astfel: HIPOACU..
TULBURARILE DE LIMBAJ CARE NECESITA LOGOPEDIE
TULBURARILE DE LIMBAJ CARE NECESITA LOGOPEDIE
Copilul, pentru a fi acceptat si integrat in societate, are de parcurs un drum lung si uneori foarte dificil. Reusita lui este influentata de o multitudine de factori printre care, cei mai importanti sunt: zestrea ereditara cu care porneste la drum, ..
Jocurile si importanta lor in dezvoltarea copiilor
Jocurile si importanta lor in dezvoltarea copiilor
“ Jocul este singura atmosfera in care fiinta psihologica poate sa respire si in consecinta sa actioneze. A ne intreba de ce se joaca copilul, inseamna a ne intreba de ce este copil. Nu ne putem imagina copilaria fara rasetele si jocurile sale.” ( Eduard Claparede)..
Integrarea in scolile de masa a copiilor cu dificultati de invatare
Integrarea in scolile de masa a copiilor cu dificultati de invatare
Prin termenul “dizabilitati specifice de invatare” putem intelege “tulburari de invatare “, “dificultati de invatare” sau “deficiente de invatare”.             Termenul de dificultati sa..
Consiliere psihologica si psihoterapie
Consiliere psihologica si psihoterapie
Consilierea psihologica este o specializare accesibila doar licentiatilor în psihologie.Consiliera psihologică este interventie psihologica (a) în scopul optimizarii, auto..
Problemele emotionale cauze
Problemele emotionale cauze
Problemele emotionale pot avea cauze multiple: Probleme cu grupul de suport primar - de ex., moartea unui membru al familiei; probleme de sănătate in familie; destrămarea familiei prin separare, divorţ sau instrăinare; plecarea de acasă; recăsă..
Muzica stimuleaza dezvoltarea creierului
Muzica stimuleaza dezvoltarea creierului
       Muzica este o parte din viata noastra.Fie ca ne place, fie ca nu. Dar pentru copil, ea are un rol foarte important. De aceea, trebuie sa fim atenti cu ce muzica obisnuim copilul...
Ce este dislexia
Ce este dislexia
Elementul esenţial al dislexiei îl constituie faptul că performanţa în citit, adică, acurateţea, viteza sau intelegerea celor citite, măsurate prin teste standardizate administrate i..